Областният управител прие президента на Международния фонд „Единство на православните народи”

Областният управител на Област Плевен Мирослав Петров прие днес президента на Международния фонд „Единство на православните народи” Валерий Алексеев и Васил Антонов, който е заместник-председател на Комисията по вероизповеданията и член на Интерпарламентарната асамблея по православие.

Проф. Алексеев бе в Плевен като част от руската делегация, поканена от кмета Спартански по повод 140-та годишнина от освобождението на Плевен. В разговора си с областния управител Мирослав Петров той високо оцени тържественото отбелязване на тази паметна историческа годишнина. По този повод проф. Алексеев сподели, че през следващата година Интерпарламентарната асамблея навършва 25 години и тече подготовката на поредица мероприятия за това събитие.

Темата за културните инициативи засегна и проведения през лятото на тази година пленер по живопис „Хелиополис” в Обзор, изложбата от творби на който бе представена през септември и в Плевен.

„Плевен и населените места на територията на Областта предлагат много интересни места както за исторически туризъм, така и за творческо вдъхновение”, каза областният управител Мирослав Петров. Той накратко се спря на обектите, превърнали се в емблема на паметта и признателността на българския народ към загиналите за освобождението на Плевен, както и на римския град Улпия ескус и великолепния парк „Кайлъка”.

%d bloggers like this: