Ветеринарна клиника „ИДА – ВЕТ“ с приз за уникален проект през 2017 г. от „Бизнесмен и инвеститор на годината”

С приз за уникален проект през 2017 г. беше отличена ветеринарна клиника „ИДА – ВЕТ” – Плевен. Грамотата бе връчена на управителя на клиниката д-р Ивайло Илиев от кмета на Община Плевен Георг Спартански по време на церемонията по връчване на отличията за бизнесмен и инвеститор на годината.

Дължа тази награда на колектива на „ИДА – ВЕТ“, половината от който и в момента е в клиниката, спасявайки живота на куче, пострадало по време на лов, сподели д-р Ивайло Илиев. Той отправи благодарност и към изпълнителите на новата сграда на клиниката, открита точно преди една година, подчертавайки, че целият обект е бил изпълнен от плевенски фирми.

Д-р Ивайло Илиев, управител на „ИДА-ВЕТ“: Мечтите се постигат с много труд и отдаденост

Дружеството е създадено през 2009 г., като първоприемник на ЕТ „ИДА 3 – Ивайло Илиев“, което започва дейността си през 2002 г. с откриването на собствен ветеринарен кабинет в наето по договор помещение. След 14 години упорита работа, последователност и доверие от страна на клиентите през 2016 г. е изградена собствена ветеринарна клиника за лечение и профилактика на животни за компания и продажба на храни и аксесоари за животни, птици, влечуги.

Клиниката е построена на площ от 714 кв.м. На разположение има чакалня с регистратура, груминг център, зоомагазин, аптека, 3 броя приемни кабинети, кабинет по образна диагностика, спешен кабинет, операционен блок със стационар за едри и дребни животни, рентгенова зала, лаборатория, стерилизационно помещение и хотел с отделен вход с цел да няма контакт между болни и здрави животни. Лабораторията работи с апарати на водещата компания IDEXX, което я прави референтна в Северозападна България. Закупен и монтиран е и нов дигитален рентгенов апарат последно поколение, който е снабден със софтуер с възможност за дистанционна консултация в реално време. Операционният блок е оборудван с апарат за инхалационна анестезия, пациентен монитор, апарат за изкуствена белодробна вентилация, електрокоагулатор и всичко необходимо за провеждането на мекотъканни, коремни и ортопедични операции. В клиниката работят висококвалифицирани ветеринарни лекари, ветеринарен техник, мениджър, продавач консултанти и регистратор. Предстои закупуването на ново поколение ехограф с опция за доплер и ехокардиография.

%d bloggers like this: