film izle

ЧНГ! Живи, здрави и малко по-умни да сме!

Честита Нова година, живи и здрави! И малко по-умни, дано. Звучи малко цинично, но пък от сърце. Защото какъв човек трябва да си, за да запалиш контейнер за смет буквално навръх Нова година?

Пластмасов черен контейнер изгоря за минути, почти целият, в района на поликлиниката на „Сторгозия“ малко преди 1 часа тази нощ. Докато нормалните хора посрещат с надежда и шампанско 2018 година, някакви други същества палят контейнери. Защо? Не се сещаме за нито един логичен отговор. Може и да има, ама ние не го знаем. И не защото е много умно, а напротив -малоумно изглежда.

Почти всяка нощ в Плевен горят контейнери за смет, сочат полицейските бюлетини. И не се палят сами – видяхме как изгаря снощният. Беше запален умишлено – с течност, а огънят за секунди го обхвана отвътре навън. Постоянно и непрекъснато се дават пари на данъкоплатеца за оправяне на вандалщини в иначе европейския Плевен – я детска площадка, я гюм или съсипани спортни уреди, какво ли още не… Това не е особено умно. Освен че всички са ощетени (новите гюмове няма да ги плати подпалвачът, а плевенчани, от чийто джоб ще излязат и парите за съсипани люлки и пързалки, и непредвидени ремонти из града вследствие на вандалщини и т.н.), рано или късно ще се разбере кой и защо пали, руши, плюе на всичко и всички… Може би.

Честита Нова година и благодаря на пожарникарите, които дойдоха минути след подаване на сигнала чрез тел. 112 и си свършиха работата, отзовавайки се най-вероятно на поредния сигнал за произшествие в празничната нощ. Здраве, благополучие и късмет на всички, работили в празничната нощ, за да е тя спокойна и градът – безопасен, за плевенчани.

Всъщност, нека 2018-а донесе на всеки каквото му трябва. Така има шанс глупаците да поумнеят, лошите да станат по-добри, а всички други – по-щастливи и успешни.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация