film izle

Кметът предлага договор с полицията заради неправилното паркиране

Ще предложа през тази година общината да сключи договор с Областната дирекция на полицията за финансиране на двама полицаи, които ще обхождат малките улици около центъра и ще съставят актове на неправилно паркиралите водачи. Това обяви кметът Георг Спартански на редовния седмичен брифинг в общината. По негови наблюдения в уличките около „Синята зона” в центъра масово се паркира по тротоарите, които се разрушават, хората там не могат да дишат от изгорели газове и масово се създават предпоставки за ПТП.
„Всичко това е, защото някой не иска да си плати единия лев. Докато има това „андрешковско” отношение към държавата ще разширяваме „синята зона” и ще назначаваме още полицаи и общински инспектори”, категоричен е Спартански. Той призна, че това все пак е една палеативна мярка, която ще ни извади временно от затрудненията, които изпитваме в момента.
Другият проблем е започналото масово пререгистриране на хора, живеещи в крайните квартали, в централната градска част на Плевен. Така те получават право за паркиране в „синята зона” едва срещу 12 лева годишна такса. В останалите големи общини цените за такъв талон са многократно по-високи, допълни кметът.
Ще променим наредбата и ще въведем ограничение на броя на картите за безплатно паркиране в „синя зона” уж на постоянен адрес, закани се Спартански. Той обяви, че ще се вземат строги мерки и срещу използване на чужди инвалидни карти за спиране и паркиране в платените зони.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация