Кметът на Община Левски ориса първото родено през 2018 г. бебе

Любка Александрова поздрави акушер-гинеколозите в РО на „МБАЛ – Левски” по случай Деня на родилната помощ

Кметът на Община Левски Любка Александрова ориса първото родено през новата година бебе от община Левски за бебе на 2018 г. и поздрави акушер-гинеколозите в РО на „МБАЛ – Левски” ЕООД по случай Деня на родилната помощ 21 януари .

Малката Милена, здраво бебенце, е първо дете на двадесетгодишната Анета Атанасова и Калин Киров от с. Обнова. Тя идва на този сват на 11 януари с операция „секцио”, извършена от екипа на д-р Петков, завеждащ родилно отделение.

С добре дошла на този свят, приветства топло малката госпожица и нейните родители кметът на общината Любка Александрова. От сърце пожела щастливо и безгрижно детство на малката Милена и да порасне една прекрасна, истинска, млада българка.

По традиция младото семейство получи и подаръци от общината, сред които и спестовен влог.
С благодарност за всеотдайния труд в името на живота Любка Александрова поздрави акушер-гинеколозите, които съпътстват хората в най-големия им страх и най-голямото им щастие. Пожела от сърце свещената им професия да носи радост, да са щастливи и обнадеждени и хубав знак за това са усмивките на всички в този ден.

За първи път от дълго време на 21 януари не се очакваше раждане.

94 – с 25 повече от предходната година, са родените през 2017 г. бебета в РО на „МБАЛ –Левски” ЕООД. 3 са родените до 21 януари т. г. деца в отделението.
Д-р Петков благодари за помощта, разбирането и усилията, които полага Общината и ръководството на болницата да се подобряват условията на труд и пребиваването в отделението, пред микрофона на радио „Левски”. Целта е удобствата да са почти на ниво домашни, за да бъде по-успешен самият лечебен процес. „Работата в болницата е много добре организирана, помощта, която се предлага, е навременна и на много високо ниво с нужните кадри”, подчерта д-р Петков.
За празника на акушерите НЧ „Г.Парцалев-1901” и Община Левски бяха подготвили емоционална програма. По стара българска традиция, с вода от окичено със здравец котле имаше ритуално измиване на ръцете на доктора.
Камерна фолклорна формация ”Северняшка огърлица”, с ръководител Мариета Аспарухова и танцов състав с ръководител Даринка Богданова подариха за празника на акушерите песни, цветя и танци. Не липсваше и бабата – акушерка с празнично настроение и благопожелания.

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: