Общината ще поиска спиране на захранването за още 15 автомата за кафе

От ЧЕЗ са предоставили електрозахранване на 15 вендинг автомата, без техните собственици да са представили необходимите разрешителни документи от община Плевен за извършване на съответната услуга. Това заяви кметът Спартански на днешното оперативно заседание на ръководството на Общината.

„Ако ЧЕЗ са издали документи без наше разрешение, самите те са в нарушение и ще поискам да ги изключат от захранване. Ако пък някой е представил фалшив документ пред ЧЕЗ, с имитиран подпис на служител и печат на общината, ще ги дам в прокуратурата.”

Кметът е категоричен, че общинските служби ще продължат демонтажа на нелегалните кафе машини и припомни, че в общината вече са складирани 5 такива автомата. Той призова и служителите на РЗИ и НАП да си встъпят в правомощията и да упражнят необходимия контрол.

Общината продължава демонтажа на незаконно поставени кафе автомати

„Който ползва услугата от нелегални кафе автомати, го прави на собствен риск с оглед липсата на контрол върху качеството и хигиената на тези напитки, които се предлагат от автоматите. И ако утре някой получи разтройство или някакви чревни инфекции, проблемът ще си бъде негов, а не на администрацията. Не можем да премахнем на секундата десетки машини, но продължаваме по същата линия, както започнахме от една седмица” – закани се кметът Георг Спартански.

%d bloggers like this: