Мирослав Петров: Гена Димитрова ни научи как човек остава истински в славата

Гена Димитрова е феномен, чиято сила подчинява времето, стихия, която завладява умовете на хората и творец в състояние да създава нови реалности. Това каза областният управител на Плевен на откриването на барелеф на неповторимата оперна прима Гена Димитрова в родното й село Беглеж.

Лентата прерязаха областният управител Мирослав Петров, народният представител Владислав Николов и кметът на Беглеж Георги Данов. На събитието присъстваха и председателят на Обс Плевен Мартин Митев, общински съветници от Плевен и осиновената дъщеря на Гена Димитрова и нейна племенница Милена Стойкова.

„За мнозина от вас Гена Димитрова остана онова очарователно момиче, което никога не скри своя произход, което с любов се връщаше в България и с радост общуваше с хората”, каза областният управител Мирослав Петров. Той бе категоричен, че звездата на изключителната Гена Димитрова днес блести с още по-голяма сила, защото освен нейното величие, отразява и безграничната любов на хората.

„За мене Гена беше много близък човек”, каза осиновената племенница на оперната прима Милена Стойкова. „Гена Димитрова обедини културите на България и Италия. Тя много даде за България и заслужава в нейно име да се обединим в една обща кауза”, каза Милена Стойкова. Тази кауза е създаването на музей в родния дом на неповторимата Гена Димитрова. Областният управител Мирослав Петров я увери, че може да разчита на неговата подкрепа.

Барелефът, който днес стои на входа на кметството на с. Беглеж, е дарение от читалище „Парашкев Цветков” в Плевен. Той ще остане за идните поколения като паметен знак за обичта на жителите на Беглеж към един световно признат талант и невероятен човек – Гена Димитрова.

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: