Плевенчанинът Ицо Иванов изработи резбован герб за Гришо

Подаръците са връчени тази сутрин в родния град на тенесиста

Българския герб, изработен от дърво, подари плевенчанинът Ицо Иванов на тенесист №1 Григор Димитров.

Подаръкът е връчен от представители на фейсбук групата „Фенове на Григор Димитров и тениса тм“ рано тази сутрин в родния град на спортиста Хасково.

Идеята да зарадват тенис звездата възниква още в края на миналата година в групата, наброяваща над 9000 членове от целия свят. Онлайн гласуването в анкета какви да бъдат подаръците поставя на първо място герба на България, разказа за BG Север Ицо Иванов. „Известно е какъв родолюбец е Гришо, колко се радва на българските знамена на мачовете си и как никога не пропуска да спомене, че е българин. Знаем, че на кейса на телефона му има българския герб. Затова и идеята ми се прие с радост в групата“, сподели още той. Сувенирът е с размери 65/55 см, изработен от два вида дърво – липа и чемшир, на три пласта. Работил е над него почти денонощно две седмици. „Много съжалявам, че не можах да присъствам тази сутрин на връчването на подаръците, но съм безкрайно щастлив, че Гришо, по думите на присъстващите, е бил възхитен от герба и питал кой го е изработил. Горд съм, че моят подарък ще стои наред с многобройните му купи в Монако“, с радост споделя Ицо Иванов.

Другите подаръци съ били икона на св. Григорий Богослов, картина, нарисувана от пловдивчанката Вера Аврионова, възпоменалетен плакет, цветя за майка му Мария и календар на Григор от групата за баща му Димитър.

 

Снимки: фейсбук група „Фенове на Григор Димитров и тениса“

%d bloggers like this: