film izle

Ученически гвардейски отряд създават в ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен

Събитието е под патронажа на президента на България Румен Радев

По инициатива на д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“, и Ваня Дражева, директор на ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен, в училището, носещо името на видния български учен и просветител, е създаден втори за страната ученически гвардейски отряд, съобщават от школото.

„Водени от идеята да поддържаме жив стремежа за опазването на историята ни и да бъдат възкресени традициите, инициативата има за цел да възпита учениците в дух на патриотизъм, любов и принадлежност към родината.“

На 7 февруари, сряда, от 10.00 часа бригаден генерал Илко Йорданов – командир на Национална гвардейска част, Георг Спартански – кмет на Община Плевен, Ваня Дражева – директор на ОУ „Д-р Петър Берон“ и Калин Сърменов – актьор и директор на Сатиричния театър, ще открият гвардейски музеен кът в ОУ „Д-р Петър Берон“.

На 9 февруари, петък, от 11.00 часа във Военен клуб – Плевен ще се проведе ритуал по освещаване на знамето на Втори ученически гвардейски отряд, като това ще се случи при спазване на стара царска традиция. Знамето ще бъде осветено от Негово Високопреосвещенство митрополит Игнатий.

Събитието е под патронажа на президента на Република България Румен Радев и ще е с участието на Националната гвардейска част.

Сред официалните гости ще са представители на държавни и местни институции, общественици, политици, дейци на културата, спортисти, родители и др.

има 7 коментара
 1. учител каза:

  До Нико.
  Нико,пише се уеднаквявайте. Думата „затова“ , в конкретния контекст,се пише слято.

 2. До....име каза:

  Защо ? Само учители и директори могат да видят че това е простотия ли? А вие скъпа учителко, не осъзнавате ли че такава глупост не е правена! Или си мислите , че много велико нещо е да правиш от децата – войници!

  • Име... каза:

   Първият ученически гвардейски отряд в България е направен в Кърджали и се развива повече от успешно, като децата дори редовно пътуват за участия по фестивали из цяла Европа. Гвардейският отряд там е една от емблемите на града.
   Съветвам ви да не пишете ей така злобно и от яд, а просто да отделите време да се запознаете със същността на цялото начинание. Аз не съм учителка, но пък смятам, че нещо такова ще е полезно както за учениците, така и за Плевен.

 3. Име... каза:

  Това сто процента са коментари на директори и учители от други училища. Засрамете се малко, че сте жалки направо.

 4. Учителка каза:

  Такава глупост не беше правена! Очаквам танкова рота от ученици да бъде създадена в училище “ В.Левски“

 5. Нико каза:

  По-добре ги учете да четат и пишат, отколкото да им набивате и налагате тези форми на „строева подготовка“! Съхранявайте идентичността на децата, тяхната индивидуална личност и характер, а не ги унифицирайте и оеднаквявайте! Спомнете си клипа на песента „Стената“. Такова ли трябва да бъде бъдещето на децата ни?!! За това ви наричат „просветители и учители“!

 6. Глупост каза:

  Четници, Ботевци, Гвардейци…тинтири-минтири. Не се ли усещате бе, даскали, че връщате времената на чавдарчетата, пионерчетата и комсомолците! Кому е нужно деца-гвардейци, бе? Оставете детството на децата и не ги вкарвайте във вашите „филми“.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация