film izle

Среща по проблемите на пътната безопасност и ролята на ИПБ се проведе в Плевен

Институтът за пътна безопасност организира обществено обсъждане на 24 февруари в София

Среща-разговор между членовете на Института за пътна безопасност (ИПБ), будни граждани и част от ръководството на сдружение ИПБ се проведе на 1 февруари в Плевен. Домакин на събитието беше Начално училище „Христо Ботев“.

НУ „Христо Ботев“ – Плевен е първото училище в България, станало член на Института за пътна безопасност. Училището е с традиции в работата по безопасност на движението. Директорът Цветелин Горанов и екипът на плевенското школо от години работят в посока обучаване на малките ученици в правилата за движение и реализиране на инициативи, свързани с обезопасяване на пространството около училището. В това, че там се работи здраво и съвсем не формално се увериха присъстващите на срещата.

В разговора под мотото „Да спасим човешки живот“ бяха обсъдени основни проблеми на пътната безопасност в Плевен и в страната. Свободно задаваха въпроси и споделиха своето виждане експерти по безопасност на движението; учители, които обучават своите възпитаници да се пазят сами, защото няма кой да ги опази; хора, които професионално и чисто житейски се сблъскват с опасността и със смъртта, с бездушието и неефективността от страна на институциите; граждани, които не могат да приемат безумията по улиците за нормални и искат един по-спокоен живот. Хора с осъзната гражданска позиция, убедени, че държавата не може да се справи и е нужно всеки един, но не сам, а всички заедно, да поискаме и да се борим за живота – в името на децата, на бъдещето и на справедливостта.

За презентацията е нужен JavaScript.

Институтът за пътна безопасност е създаден именно поради невъзможността на държавата сама да се противопостави ефективно на пътнотранспортния травматизъм в страната и изхождайки от това, че безопасността по пътищата е споделена отговорност, той има за цел да цел да подпомага съществуващите институции по проблемите на пътната безопасност, както и своите членове в битките, които решат да поведат с институциите. Защото само координиране на общите усилия и използване на експертния потенциал на обществото може и ще доведе до реално повишаване на безопасността на движение по пътищата в България – мнение, около което се обединиха участниците в срещата.

Институтът за пътна безопасност организира голямо обществено обсъждане по наболелите проблеми, свързани с безопасността на движението в България, стана ясно на срещата. Събитието ще се проведе на 24 февруари 2018 г. от 11 часа в СУ „Св. Климент Охридски“, 272 аудитория, и на него ще бъдат поканени представители на властта, медии, организации и граждани от цялата страна.

Ако желаете да допринесете за безопасността по пътищата, присъединете се към нас от тук: СТАНИ ЧЛЕН

Институтът за пътна безопасност представи дейността си в Плевен

За контакти с ИПБ: тел 0878 77 78 38; ptp2017@gmail.com

/Координатор в Плевен – 0889 324050/

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация