Общината ще извърши масирана проверка на частния пазар до ОАПС

Общинските отдели „Екология” и „Инспекторат” заедно с кмета Георг Спартански ще извършат проверка за бруталното неспазване на екологичните и хигиенни изисквания на частния пазар до сградата на ОАПС в Плевен. Това стана ясно да седмичния брифинг в общината. Акцията е насрочена за сряда сутринта и ще бъде извършена със съдействието на полицията, заяви Спартански.

„Там е такава смрад, кочина и мизерия, че няма да се изненадам, ако тръгне дори холера. Просто е безобразно, това, че пазарът е частен, не го прави „извънземен пазар”. Проблемът е в нерегламентираните търговци и не знам от РЗИ с какво се занимават, като тази мизерия е точно пред вратата и под прозорците им”, недоумява Спартански. Той заяви, че на проверката ще покани и представители на държавната институция РЗИ и лично директора на службата. Кметът е категоричен, че повече няма да отговаря и ще препраща директно сигналите за нерегламентирани сметища и подобни нередности на здравната инспекция, за да поемат и те своите отговорности.

„Аз не мога да върша и тяхната работа, защото тя не ми е вменена на мен. И няма аз да отговарям на въпроси, които са от тяхната компетентност”, обяви Спартански. Той добави, че недоумява как точно пред вратите на РЗИ продължават да действат няколко незаконни кафе-автомати и инспекторите от службата не си мърдат пръста.