film izle

Международното изложение „Пчеларство – Плевен 2018” отвори врати в навечерието на Свети Харалампий

Плевенските пчелари са на първо място по субсидиране за миналата година

За 16-а поредна година Плевен е домакин на престижното международно изложение-договаряне, което днес беше открито в комплекс „Мания тауър”. Четиридневният пчеларски форум събира над 170 фирми и организации от бранша от 22 страни. Те представят най-новата си продукция в областта на пчеларското оборудване и инвентар, пчелни продукти и производи, производство на пчели майки, лицензирани лаборатории, ветеринарни препарати, специализирана литература, медоносна растителност, високопроходима техника и др. Организатори на пчеларското изложение са „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, то провежда под патронажа на Министерство на земеделието и храните и областния управител на Плевен.

170 фирми ще участват в XVI изложение-договаряне Пчеларство – Плевен 2018

„Пчеларство – Плевен 2018” беше открито от зам.-министъра на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева.
„Пожелавам успех на изложителите. Бих искала да ви поздравя с наближаващия празник на пчеларите Свети Харалампий. Желая здраве и успех на вашите семейства и успешно да бъде това изложение както за изложители, така и за гости”, заяви Кръстева в своето приветствие.

Пред журналисти тя подчерта, че пчеларите в България ще бъдат подпомагани чрез Националната пчеларска програма, която стартира миналата година и е разчетена до 2019 година. По нея пчеларите тази година ще получат около 4,3 милиона лева, като за предходната те са подпомогнати с около 3 млн. 10 процента от тези средства са усвоени от плевенските пчелари, които са на първо място по субсидиране през 2017 година.

Специални гости на събитието бяха областният управител Мирослав Петров, председателя на ОбС – Плевен Мартин Митев, Николай Маринов – директор на ГД „Земеделие и регионална политика”, директорът на ОД „Земеделие” Нора Стоева, директорът на Държавен Фонд Земеделие – Плевен Цветомир Генчев, представители на полската пчеларска съсловна организация и др.

След официалното откриване гостите имаха възможност да разгледат щандовете и да беседват с производителите и търговците.

За презентацията е нужен JavaScript.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация