film izle

Три детски градини в Плевен затварят за ремонт от средата на март

Първите три детски градини, които ще бъдат затворени от средата на месец март за основен ремонт, са „Теменуга”, „Юнско въстание” и „Дружба”. Това обяви днес на седмичното оперативно заседание с ръководството на общината зам.-кметът Стефан Милев. Той уточни, че в трите градини в момента има около 450 деца. До момента общината е имала срещи с директорките на други две градини и тяхното уверение е, че те ще могат да поемат около 400 деца от различни групи, поясни Милев. По думите му ремонтните дейности ще продължат около 100 дни и през това време всички родители трябва да са спокойни, че ще има алтернативни детски заведения за техните деца.

Детски градини в Плевен ще затварят поетапно за ремонти

„В близките няколко години не е правен такъв интензивен ремонт на толкова много детски градини. До края на месец декември трябва да завършат ремонтите на 6 детски градини и ако се справим с първите 3, които ще се ремонтират през най-натоварените месеци, то за останалите ще ни е по-лесно, тъй като през лятото децата в групите намаляват” – смята зам.-кметът.
Той допълни, че персоналът от затворените за ремонтни дейности градини ще бъде разпределен в останалите, за да може да се поеме по-голямата натовареност.

На снимките – ДГ „Юнско въстание“

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация