film izle

Двадесет клуба от Плевенска област с право да избират президент на БФС

Конгресът ще се проведе от 10:30 часа в зала „София“ на столичния хотел „Маринела“

На 16 февруари (петък) ще се проведе VIII Отчетно-изборен конгрес на Българския футболен съюз (БФС). От Плевенска област 20 футболни клуба са редовни членове на БФС и имат право на глас. Става въпрос за 4 клуба, участващи в първенството на Северозападна трета лига, 5 са от „А“ областна футболна група (ОФГ), 9 от „Б“ ОФГ и 2 клуба, развиващи детско-юношески футбол. Конгресът ще се проведе от 10:30 часа в зала „София“ на столичния хотел „Маринела“.

Общо 547 футболни клуба от цялата страна имат право на глас на VIII конгрес. На заседанието ще бъде предложено приемането 117 клуба за пълноправни членове на БФС, а други 145 клуба да бъдат изключени, тъй като не развиват дейност.

Основната точка в дневния ред на VIII конгрес е избор на президент на родната футболната централа. В отдел „Деловодство“ на БФС са внесени три кандидатури- на настоящият президент Борислав Михайлов, Ивайло Дражев и на Любослав Пенев.

Новият президент на БФС ще бъде избран с гласуване. След това той ще оповести екипа, с който ще работи – Изпълнителен комитет на БФС.

В края на миналата година настоящия Изпълнителен комитет гласува бюджета на БФС за 2018 г., който възлиза на 19 милиона и 100 хиляди лева, при прогнозен ръст на приходите от 6 милиона лева.

 

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация