film izle

БСП – Плевен: Противопоставяме се на предизборния полицейски натиск в с. Брест

Българската социалистическа партия категорично се противопоставя на полицейския натиск, оказан тази сутрин върху граждани от с. Брест, община Гулянци, ден преди предстоящите частични избори за кмет на селото. Това се казва в декларация на Областния съвет на БСП – Плевен, разпространена до медиите. Ето какво пише в нея.

Остро осъждаме и се противопоставяме на безпрецедентния и скандален случай за оказване на полицейски натиск върху граждани от село Брест, община Гулянци.
Тази сутрин в дома на Пламен Давидов Тодоров е извършен обиск от униформени полицейски служители с 6 патрулни коли. Пламен Тодоров е регистриран като упълномощен представител на БСП в предстоящите частични избори за кмет на с. Брест, които са насрочени за 18 февруари.
В жалба, изпратена до Районна прокуратура Никопол  ние категорично настояваме да бъдат предприети необходимите законови действия, за да не се допуснат полицейски произвол и натиск над избирателите в село Брест в определения за размисъл ден.
Убедени сме, че представителите на правоохранителната и правораздавателната система в Република България са съпричастни в общата ни борба с престъпността и няма да допуснат случаят от тази сутрин да се превърне в неприкрит опит за използване на брутални действия и сплашване на избирателите от Брест, както и намеса на униформени служители в изборния процес.
Вярваме, че с правомощията, които са им разписани от българското законодателство, ще осигурят свободно и независимо упражняване на избирателните права на гражданите на Брест.

Декларацията е подписана от Васил Антонов – водач на листа на „БСП за България“ в 15 МИР – Плевен, Диана Ботева – председател на Областен съвет на БСП – Плевен, и Лъчезар Яков – кмет на община Гулянци.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация