Плевен ще е домакин на информационна среща „Запознай се с диабета“

Събитието ще се проведе на 22 февруари и е под патронажа на председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев

На 22 февруари, четвъртък, от 14.00 часа в зала „Плевен“ на Областна администрация ще се проведе информационна среща под наслов „Запознай се с диабета“. Събитието се организира от д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“, и Даниела Илиева, председател на сдружение „Диабет Плевен“. Проявата е под патронажа на председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, който ще открие форума.

Информационният ден е насочен към кметове, председатели на Общински съвети, директори на детски градини и училища, учители по физическо възпитание, треньори и президенти на клубове от Плевен и региона.

Целта на събитието е да бъде представена най-актуалната информация за диабета и спорта пред образователните и спортните специалисти и общински администрации. За целта водещи специалисти в областта ще презентират и дискутират ключови теми, сред които „Какво е диабет тип 1“, „Диабет и необходимостта да спортуваш“, „Диабет – контрол и качество на живот“; „Детски и младежки диабет (психо-социални параметри)“, „Диабетът и проблемите на родителите на деца с диабет“, „Променящ се диабет – информираност“, „Първи стъпки в превенцията на диабета“, „Препоръки към спортуващите активно“ и „Спортни постижения на хора с диабет тип 1“.

Официални гости на информационната среща „Запознай се с диабета“ в зала „Плевен“ ще бъдат Асен Марков, главен секретар на Министерството на младежта и спорта, представители на президентството и министерството на здравеопазването, Александър Славков – президент на федерацията по шотокан карате до, д-р Росица Стойчева, Център за алтернативна терапия при диабета – Варна.

%d bloggers like this: