Плевенските служители на ГД „Охрана“ и надзиратели протестират днес

Днес от 12.00 ч. до 12.30 ч. пред сградата на Съдебната палата в Плевен ще се проведе събрание на открито, провокирано от липсата на решение от страна на Министерство на правосъдието за щатните и финансовите проблеми в ГД „Охрана“. Проявата се организира съвместно със синдикалното дружество ССЗБ – Затвора Плевен.

Служители на съдебната охрана и надзиратели протестираха в Плевен

От синдиката припомнят, че след протестите в края на януари се проведоха серия от срещи с министъра на правосъдието Цецка Цачева и ресорния зам.-министър Николай Проданов, на които се постигна съгласие по всички посочени от нас искания. Получихме пълна подкрепа и ни беше съдействано да направим среща и с министъра на финансите Владислав Горанов. Тази среща се проведе на 12.02.2018 г., но предложеното не покрива почти нищо от исканията на протестиращите. Това е причината за излизането отново на протест на 21.02.2018 г. в гр. Плевен и национален протест, който ще се проведе на 24.02.2018 г. в гр. София.

Исканията остават същите – унифициране на статута и заплащането на служителите от ГДО с този на служителите в МВР, приравняването на средствата за специфична служебна дейност, както и увеличаване на щата в ГДО с минимум 350 служители и обезпечаването им с финансови средства.

Протестите ще са съвместно със ССЗБ и с подкрепата на всички синдикати от сектор „Сигурност“.

%d bloggers like this: