film izle

Кметът Спартански и синдикатите в образованието подписаха колективен трудов договор

Преди началото на днешното оперативно заседание с ръководството на общинската администрация кметът на Георг Спаратански и представители на синдикалните организации в системата на образованието от Плевенска община подписаха новия колективен договор.

„Това не е едно надлъгване между община и синдикати. Стремежът беше с общи усилия максимално кратко и делово да се обсъдят условията и да се постигнат такива договорености, които да дадат възможност представителите на образованието да си свършат работата, защото гилдията на учителите е една от най-многобройните в общината.”

Кметът подчерта, че хиляди хора работят в областта на образованието и за всички е ясно, че една нация без здравеопазване и без образование не е нация и не е държава. В този смисъл при това договаряне не става въпрос за това някой на някого да налага воля, а в диалог да се постигнат най-добрите условия, които да гарантират едно добро изпълнение на трудовите ангажименти.

От своя страна представителите на училищните директори благодариха на Плевенската община за това, че е създала прекрасни условия за провеждането на преговорите и че всички участници от общинската администрация са били толерантни и доброжелателни. Мнението на директорите е, че този трудов договор отговаря напълно на интересите на всички страни, които го подписаха.

Според Искра Арабаджиева от Независимия учителски синдикат са постигнати и договорени по-благоприятни условия не само от предишния Общински колективен договор, но по-благоприятни и от отрасловия Национален трудов договор.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация