film izle

Деца и родители ще влязат в магията на приказките с новата постановка на ДКТ „Иван Радоев”

Семеен спектакъл, който провокира въображението и ни връща в магията на приказния свят, подготвят в ДКТ „Иван Радоев”. Пет познати приказки на Братя Грим, ще оживеят по необичаен начин пред плевенската публика. В „Ловецът на приказки” ще видим самите братя – Вилхелм и Якоб, които ще преминават от реалния в измисления свят заедно с техните герои – Гъсарката на кладенеца, Жабокът и царската дъщеря, джуджето Румпелщилцхен (известно като Стори пакост от българския превод), ловецът на плъхове от Хелн…

„Това е едно семейно представление, което има за цел да ни върне отново вярата в магията на театъра. А както знаем, неговото основно предназначение е да разказва приказки, това ще  правим и ние от сцената”, разказа режисьорът Биляна Петрова. Ще й помага сценографът и автор на костюмите Константин Вълков. Пластиката е на Елена Ангелова, а целият екип, след сериозна предварителна подготовка, ще се опита възможно най-чисто и просто да пресъздаде завладяващите истории на сцената.

Композитор на музиката в спектакъла е Асен Аврамов, а в ролите ще видим: Адриан Филипов, Сергей Константинов, Асен Данков, Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Мария Йорданова, Екатерина Стоянова, Камелия Хатиб, Павел Кинчев.

Премиерата е на 29 и 30 март, от 19 часа. Подарък към децата на Плевен е възможността да

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация