film izle

Петима от аверите на Методи Петков с ефективни присъди, делото продължава

След внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Плевен и постигнати в съдебна фаза споразумения петима извършители на грабеж са осъдени на лишаване от свобода.

Делото е образувано по обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Плевен, срещу бившия общинския съветник Методи Петков и аверите му Христо П., Йордан А., Златко Б., Бисер Б., Илия Б., Асен П., всички от с. Буковлък, обл. Плевен. Седемте лица са обвинени за извършените от тях престъпления през юли 2016 г.: грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда на пострадалия, хулиганство, изнудване и принуда.

Илия Б. е осъден на четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Бисер Б. – три години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Христо П. – три години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Златко Б. и Йордан А. по две години и девет месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Внесоха обвинителния акт срещу Методи Петков и шестимата му съучастници

Петимата мъже се признаха за виновни и са осъдени за това, че през нощта на 25 срещу 26.07.2016 г. в землището на с. Каменец, обл. Плевен, в съучастие като извършители с Методи П. и Асен П. и други неизвестни извършители, отнели сумата от 200 лева от владението на Д. Д. с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване, като деянието е придружено с причиняване на две средни телесни повреди на пострадалия /престъпление по чл. 199, вр. чл. 198, вр. чл. 20 от НК/.

По същото време извършили непристойни действия – нецензурни реплики и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото /престъпление по чл. 325, вр. чл. 20, вр. чл. 28, вр. чл. 2 от НК/.

С цел да принудят пострадалия да поеме имуществено задължение в размер на 15 000 лева го заплашили с насилие, като деянието е придружено с причиняване на две средни телесни повреди, извършено от повече от две лица и придружено с повреждане на лекотоварен автомобил, собственост на пострадалия, на стойност 411.80 лв. /престъпление по чл. 213а, вр. чл. 20 от НК/.

Осъдени са и за това, че принудили пострадалия да извърши нещо противно на волята му – да консумира сурова прясно уловена риба, като употребил за това сила и заплашване /престъпление по чл. 143, вр. чл. 20 от НК/.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди и петимата са приведени в затвора.

По отношение на другите двама подсъдими делото продължава.

Отложиха делото срещу Методи Петков и съучастниците му

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация