film izle

Убавка и Костика с една изложба – тържество на светлината, красотата и любовта

По традиция, в началото на април, творческият тандем Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика, откриха поредната си съвместна изложба пластика и живопис. Тази година събитието зае място между два светли празника – рождения ден на Убавка 2 април и Великден. Мястото за четвърта поредна година е Арт център Плевен. Приятелите – същите, истинските и обичащите. Децата, внучките – най-близо до сърцето. Настроението – празнично.

„Когато се открива една изложба не е необходимо да се обясняват и анализират творбите. Няма нищо по-хубаво от таланта на художника, съумял да превърне безкрайния празник на изкуството във всеобщо празненство. И Убавка и Костика се опитват да направят точно това – да ни присъединят не само към светлината, цветността и тържествеността на Възкресението, но и към личния празник, който Убето преди дни отбеляза”, каза при откриването галеристката Светла Тончева.

„Техните творби са със собствен синтаксис, рисуват своеобразна биография на духа, достигайки до своя автономна класическа образност. Красота и любов. И едни ръце, сръчността на които оставят на бъдещето красотата на вчера и днес, и любовта – в сълзата на цветето”, опита да облече в думи творчеството на двамата тя.

Все така човечни и добри, все така хора, им пожела да останат кметът Георг Спартански. За да ни радват дълги години със своите прекрасни творби.

За презентацията е нужен JavaScript.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация