film izle

ОФК „Спартак“ (Плевен) пред служебна загуба срещу „Партизан“

ОФК „Спартак“ Плевен е изправен пред угрозата да запише нова срамна случка в своята история. Напук на прокламираните цели за атака на професионалния футбол, клубът като че ли е на автопилот, където никой не знае какво прави другия и никой не се интересува от нищо.

„Спартак“ е заплашен от служебна загуба, след като в срещата срещу „Партизан“ (Червен бряг) е използван футболист, който е бил наказан и е бил лишен от състезателни права за въпросната среща. Става въпрос за двубоя от 20-ия кръг на първенството срещу „Партизан“ (Червен бряг), игран на 6 април 2018 г. на стадион „Плевен“ и завършил 1:1. В този двубой за плевенчани е играл Тодор Тодоров. (Той бе привлечен в началото на тази година, а през есенния дял на първенството той игра за „Бдин“ (Видин).)

„Спартак“ и „Партизан“ си размениха по едно попадение за 5 минути

Дни преди мача в сайта на Зоналния съвет (ЗС) на БФС – Велико Търново в раздел „наказания“ бе обявено, че въпросният Тодоров е санкциониран с „лишаване от състезателни права“ за една среща, заради натрупани жълти картони, последният от които е получен в двубоя от 19-ия кръг в Кнежа срещу „Мизия“, който завърши 1:1. На същата страница в сайта на ЗС БФС – ВТ бе обявено, че трима футболисти на отбора от Червен бряг – Денис Шаранков, Георги Петков и Цветомир Тодоров, са наказани за битката със „Спартак“. Треньорът на „Партизан“ – Григор Петков,не използва въпросното трио срещу плевенчани. След мача ръководството на червенобрежкия клуб е подало жалба срещу използването на нередовен състезател от „Спартак“ (Плевен).

Предстои великотърновската футболна централа да вземе решение по случая, като най-вероятното е 3:0 служебна победа за „Партизан“.

Остава открит въпросът кой е отговорен за този гаф. Оправданието, че никой не се е обадил от ЗС на БФС – Велико Търново едва ли е сериозно. „Спартак“ претендира за клуб с организация и се стреми да се завърне възможно най-бързо при професионалистите. В началото на тази година бе извършена мащабна селекция – привлечени 18 нови футболисти. Зимната подготовка се проведе на базата на националите в Бояна. Обявената цел бе второ място, като пет кръга след старта на пролетния полусезон, отбораът дели 8-9 място с „Партизан“ и е на 11 точки от втория – „Бдин“ (Видин).

През есента ЗС на БФС показа снизходителност към „Спартак“ и не отне точки на отбора заради неявяване на юношески и детски отбори на мачове. Явно клубното ръководство не си е взело нужната поука и гафовете продължават.

има 1 коментар
  1. Гето каза:

    Спартански и Зеленогорски да прегърнат другаря Иван Динов и да залагат на Еврофутбол по негово ръководство! белким спечелят някой лев тия честни хора…

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация