film izle

14 април е обявен за ден на национален траур

По официални данни жертвите от катастрофата край Вакарел са шест, има и много пострадали

С решение на Министерския съвет 14 април, събота, е обявен за ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“.

Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Тежкият инцидент стана на автомагистрала „Тракия“ днес преди обед след страничен удар между кола и пътнически автобус на фирма „Юнион Ивкони“, пътувал от Бургас към София. По официални данни жертвите от катастрофата са шест. При инцидента има и много пострадали, които са настанени в различни болници, някои от хората са с тежки травми и опасност за живота.

Автобусът тръгва в 6:30 ч. сутринта. Инцидентът става на 27-ми км в посока София. Превозното средство се движи в дясната лента, когато го изпреварва лек автомобил, който го удря странично. Шофьорът на автобуса, в който е имало 45 пътници, губи управление след удара с колата, влиза в канавката и се преобръща.

По неофициални данни автомобилът е с плевенска регистрация и е бил управляван от жена.

За презентацията е нужен JavaScript.

Открита е телефонна линия за информация за роднини и близки на пострадали от пътния инцидент – кризисни телефонни номера: 02/ 982 51 54 и 0889 94 42 60.

Разследването на произшествието на автомагистрала „Тракия“ се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура София. На място работи екип от разследващи полицаи от Областна дирекция на МВР – София, под ръководството на дежурен прокурор, както и на заместник на окръжния прокурор. Продължава извършването на оглед на местопроизшествие, като паралелно с това се провеждат и разпити на свидетели. Предприети са действия и за изземване на необходимата документация от фирмата – превозвач, собственик на автобуса. Създадена е необходимата организация за незабавно назначаване на необходимите експертизи – на първо място съдебномедицински експертизи на пострадалите лица.

Действията на прокуратурата са в пълна координация с органите на МВР.

Започналото досъдебно производство е за престъпление по чл. 343 ал. 4 от Наказателния кодекс – нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на МПС, от което по непредпазливост за причинени смърт и телесни повреди на повече от едно лице.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация