film izle

Област Плевен ще изпрати 45 делегати на конгреса на АБВ

На 19 май в Националния конгрес на политическа партия АБВ от Плевенска област ще участват 45 делегати. Това обяви на пресконференция днес в клуба на БТА областният председател на партията Цветан Антов, в която взе участие и членът на ръководството на АБВ Румен Петков. Той допълни, че в по-голямата част от населените места в областта са проведени общинските конференции, като следващата седмица в Плевен ще се проведе и областната конференция. Голяма част от действащите досега общински председатели запазват поста си с 1-2 изключения. По време на конгреса на 19 май се очаква избор на ново Изпълнително бюро, нов Национален съвет, както и нов председател на политическата партия, добави Антов.
Според Румен Петков един от тревожните изводи от преминалите общински конференции, който може да се направи напоследък не само за Плевенска област, е обезлюдяването и обезкръвяването от възрастова гледна точка на села и на цели общини.
„В съвсем обозримо бъдеще това ще ни доведе до невъзможност да бъдат номинирани кандидати за кметове на населени места без значение от коя политическа партия. Ситуацията е повече от тревожна, има общини, в които тя е катастрофална. Все повече ще бъдат селата с назначаеми кметове и затова ние ще направим предложение за промяна в изборното законодателство.”
Петков е убеден, че ако в най-скоро време държавното ръководство не предизвика задълбочен дебат за демографското състояние на нацията, не ни очаква нищо добро. Ние се нуждаем от много силни мерки в икономиката, в заетостта и стимулирането на привличането и връщането на млади българи с потенциал в страната.
Според Румен Петков е необходимо да се снижи броят на хората, гласуващи за избор на кмет. Ако се направи сериозна статистика ще стане ясно, че ако бройката е над 100 – 150 това ще направи няколкостотин хиляди български граждани неучастници в изборния процес и това са неща, които не може да не тревожат всички, смята Румен Петков.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация