film izle

Румен Петков: Борисов може да изненада всички с извънредни парламентарни избори

На нашия конгрес през май ние ще поканим широк спектър партии, защото за нас е много важно да утвърдим разбирането, че АБВ е нужна като патриотична, прогресивна, социална и ляво ориентирана формация. Това заяви на пресконференция в БТА в Плевен членът на ръководството на АБВ Румен Петков. По думите му без сериозен и много активен диалог сега левицата в България може да се окаже в незавидното състояние на левицата в Унгария. У нас левицата не е печелила избори от 2005 година и ако искаме да променим съдържателно нещата трябва да започне активен разговор за политика и политически решения, смята Петков.

„Аз продължавам да считам, че премиера Борисов през периода юли – септември може да изненада всички останали политически партии и да предизвика извънредни парламентарни избори, за които всички ще бъдат неподготвени. Оставям настрани, че законодателството, на първо място изборното, разбира се, трябва да набележи ефективни мерки срещу купуването на гласове.”

Според Петков, ако левицата не започне веднага активен диалог, в който равнопоставено да участват и земеделците, и тракийското общество, нещата ще добият унгарския си вид. Румен Петков допуска, че на едни предсрочни парламентарни избори може да се отиде и с два леви политически субекта, но това е въпрос на тактическо решение, а стратегическото решение може да има по-дългосрочни измерения и параметри.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация