Театрално-музикалният спектакъл „Българи от старо време” с премиера тази вечер

Премиерата на спектакъла „Българи от старо време” гледаме тази вечер от 19 часа в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен. Театрално-музикалният спектакъл на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и Плевенска филхармония, с участието на Общински хор „Гена Димитрова“ и Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“, е под режисурата на Димо Дешев. Участват актьорите: Мариета Калъпова, Георги Ангелов, Генадий Николов и Мариян Стефанов. Общият брой на участниците от всички творчески състави е над 80.

Режисьорът Димо Дешев смята, че спектакълът може спокойно да носи и подзаглавие „Ромео и Жулиета от Копривщица”, заради пародийните и забавни любовни истории. „При нас ще има една носталгия по изгубения рай, което съществува и днес сред нашето народонаселение – носталгия по изгубената държава се засилва. И ние по този начин ще отговорим на това настроение в обществото. Няма да се лишим и от някои пародийни препратки. Но „Българи от старо време” – една идилия по загубения рай, това е.”

Мащабният проект е посветен на 140-годишнината от освобождението на България. Ще звучи основно автентичната музика на Асен Карастоянов, която ще се изпълнява изцяло на живо от Плевенска филхармония. Хореографията на танците в спектакъла е на Мартин Мочков.

“Българи от старо време” – една идилия по загубения рай

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: