film izle

„Планета на мечтите“ – оптимизъм и детска радост

Оптимистичен, пъстър и зареждащ беше концертът „Планета на мечтите”, който сътвориха възпитаниците на вокална група „Арлекино” при читалище „Съгласие 1869” и композиторът Хайгашод Айгасян.

В спектакъла, в който малките певци се изявиха и като актьори, композиторът беше в ролята на Приятеля. Три балерини от Балетната школа при читалището внесоха допълнителен финес на част от изпълненията. Седемнайсетте песни по музика на Хайго и текстове на съвременни български автори, които публиката съпреживя в залата, вече са записани в професионалното студио на Максим Горанов и ще бъдат издадени на диск.

Днес още две представления ще бъдат изнесени пред деца от плевенски училища.

За презентацията е нужен JavaScript.

„Искам да споделя радостта и удовлетворението си, че съм отново в Плевен, в това мое най-любимо читалище – „Съгласие”. Имам удоволствието да общувам с прекрасните му деца, които са не само много музикални, но и много чаровни и облагородени – те просто светят и за мен е огромно удоволствие, че пеем и танцуваме заедно”, сподели преди концерта Хайго. Весело и поучително интервю с него, четете по-късно в „BG Север“.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация