film izle

С цвят и настроение изпълниха Къщата на художниците децата от „Таланти“

Пъстра изложба подредиха в Къщата на художниците възпитаниците на школа „Таланти” с ръководител Ралица Петрова. 63 творби, изработени с различни техники – живопис, рисунка, графика и приложни изкуства, изпълниха с много цвят и настроение арт пространството. Те могат да бъдат разгледани до 19 май.

Общо 14 деца от 5 до 14 години се включват в изявата. Темите са най-различни – натюрморт, портрети, свързани с българския бит и култура пейзажи, пана от канаваца и креп, декупаж върху свещници и една чудесна лейка.

„Да работя с деца е една моя мечта от много години. По стечение на обстоятелствата се омъжих и дойдох да живея в Плевен, а преди години създадох и „Таланти”, разказа Ралица. За това кратко време децата имат своите успехи – награди от конкурси в чужбина и страната, както и изложби извън граница. В САЩ те са представили свои творби  през 2016 г. в българско училище в Сиатъл за коледното им тържество, а на следващата година са организирали благотворителна изложба отново в САЩ за лечението на болно дете.

Най-важното при работата с деца, според Ралица Петрова, е да им покажеш, че могат, да ги нахъсаш и да ги накараш да си повярват. Защото децата са доста плахи. Но в крайна сметка целта на школата е да се научат на нещо естетично, красиво, да научат някои неща за изобразителното изкуство – техники, работата на различни художници, техния бит и творчеството, което са оставили, смята ръководителката на „Таланти”. И благодари на регионална библиотека „Хр. Смирненски”, която често предоставя помещение и техника за образователните уроци.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация