film izle

В НУ „Единство“ отбелязаха Международния ден на акушерката

В чест на Международния ден на акушерката – 5 май, и в продължение на инициативата „Всички заедно в образованието и здравеопазването“ в НУ „Единство“ – Плевен отбелязаха празника подобаващо със среща на здравните работници. Акушерките З. Енчева и Я. Рахнева от МБАЛ „Авис Медика“ ООД – Плевен проведоха беседа и се включиха в урока с четвъртокласниците от НУ „Единство“ – Плевен. Акушерката Я. Рахнева е бивш възпитаник на училището и с огромно удоволствие прие поканата за участието си.

В час на класа четвътрокласниците бяха запознати с професията акушерка и грижите, които полага за бременните жени, родилките и бебенцата. Освен чисто медицинската професионална подкрепа за преодоляване на неразположението по време на бременността, акушерките имат и социална функция, и роля да информират бъдещата майка за правата и в обществото.

Инициативата е под егидата на регионалното звено в Плевен на Федерация  „Български пациентски форум“ и за бъдеще ще продължи срещите с децата от НУ „Единство“ – Плевен.

Честит празник, скъпи акушерки! Благодарим!

За презентацията е нужен JavaScript.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация