film izle

АБВ – Плевен настоява за публичен дебат за магистрала „Хемус“

АБВ – Плевен настоява за публичен дебат относно строителството на магистрала „Хемус“. Запазването на настоящата ситуация ще доведе до тотална изолация на Плевен и региона, което е недопустимо.  По въпроса ще бъде търсена и подкрепата на омбудсмана  Мая Манолова. Това е едно от решенията, взети на областната конференция на ПП АБВ – Плевен. Сред тях е подкрепата за енергийните проекти в региона и търсене на възможности за развитие на туризма в област Плевен.

При заявен инвеститорски интерес към АЕЦ „Белене“, няма нищо по-разумно от сваляне на мораториума върху нейното изграждане, се казва в приетата резолюция на конференцията.  АБВ – Плевен инициира и мероприятия против търговията с гласове.

Областната конференция утвърди 50 от членовете на партията за делегати на националния форум на 19 май тази година. Цветан Антов е преизбран за председател на общинския и областния съвети на партията. Основна цел пред структурите на АБВ е подготовката за следващите местни избори.

 

има 5 коментара
 1. Христо Иванов каза:

  Г-н Дачев, дайте уточнение за Хемус, какво се иска от АБВ…

  • Иван Дачев каза:

   Правителството обяви започването на процедури по изграждането на магистрала Велико Търново – Русе. Според специалисти в момента няма достатъчен експертен, финансов и строителен потенциал да се работи едновременно и по двете магистрали. Притесненията на АБВ, базирани на експертни становища,са, че е възможно В. Търново – Русе да отнеме потенциал от магистрала „Хемус“ и да забави нейното изграждане. Затова АБВ настоява за публичен и експертен дебат къде да бъдат насочени приоритетно усилията и ресурсите.

 2. Иванов каза:

  За какво пагубно трасе на АМ Хемус става въпрос? Никакво уточнение какво се настоява.
  Та нали проекта е за преминаване на 15 км от Плевен.
  Може ли разяснение.

 3. Иван Ваньо каза:

  50 /ПЕТДЕСЕТ/ делегати?!? Да няма грешка някаква? Да не са 5 /ПЕТ/ делегатиге?

  • Иван Дачев каза:

   Няма грешка, 50 /петдесет/ са от цялата Плевенска област. Става въпрос за КОНГРЕС, а местната организация на АБВ е една от най-големите в страната и затова има сериозна квота.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация