film izle

„Езикова гимназия и приятели“ – концерт по повод празника на ПГПЧЕ – Плевен

Езикова гимназия – Плевен избира за свой празник Денят на Европа и вече го празнува в продължение на  20 години, посвещавайки го на младите хора – посланици на новото, демократичното, креативното европейско и световно бъдеще.

Ученици и учители от училището се включиха в разнообразни и интересни по рода си инициативи, предхождащи празника: викторина „Познавате ли Русия?“, „Криптография“, „Аз се забавлявам с физика“, „Шах и мат“, „English  Home“ – поезия, „English  Home“ – оратория, „Салса с мен“, Литературно четене на „Малкият принц“ на френски език, викторина „9 май- Ден на Европа“, седмица на немския език, творчески експеримент „Открий гласа си“, „Аниматори в зоопарка“, „В света на животните“, спортни състезания и турнири.

На 9 май 2018 г. от 18.00ч. на площад  „Възраждане“ ще бъде проведен тържествен концерт на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен по повод празника на училището.

Концертът е под надслов „Езикова гимназия и приятели“ и ще бъде осъществен с подкрепата на община – Плевен и участието на хор „Звъника“, балетна школа при читалище „Съгласие“, клуб по спортни танци „Дъга“, студио за модерен балет и хип-хоп „Венда“, студио за модерен балет „Веда“, в които участват ученици от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици. В концерта ще участват и бивши ученици на училището, реализирали се вече в музикалното поприще на национално ниво.

Финалът на концерта ще бъде хоро, поведено от танцов ансамбъл „Нашенчета“, което ще прерасне в масово изпълнение, в единение с инициативата, организирана от МОН под надслов „Розите на България“ и подкрепена от българските общности зад граница във връзка с 11 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий. Инициативата „Розите на България“ е в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина. Тези институции призовават в това събитие да бъдат включени не само ученици, а и техните родители, да се включат повече хора от различни общности, за да се популяризира събитието.

 

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация