film izle

Едва десетина участници събра дискусията за проблеми в Панорамата

В зала „Плевен” на областната администрация снощи беше проведена поредната седмична среща по проблеми на града – този път на тема „Проблеми и нередности в Панорама „Плевенска епопея – 1877 г.” Тя беше предизвикана от група граждани, наричаща себе си „местна инициативна група за упражняване на граждански контрол върху държавните и местни власти в Област Плевен”. Въпреки дългото и претенциозно название въпросната група беше представлявана от едва десетина младежи. В така наречената от тях „кръгла маса” участваха кметът Георг Спартански, председателят на Общинския съвет Мартин Митев и шефът на отдел „Култура” в общинската администрация Стефка Григорова.

В началото на своята презентация кметът Спартански направи уточнението, че структурата на Военно-историческите музеи, към която се числи Панорамата, е държавна, а не общинска собственост. Структурата включва общо 7 обекта, които се намират на територията на 3 общини.

По първия от зададените въпроси за неработещия външен асансьор, изграден по европейски проект, градоначалникът отговори, че съоръжението няма нищо общо с осигуряването на достъпна среда за хора с увреждания. Асансьорът е пригоден да действа от 5 до 35 градуса и предвид големите температурни амплитуди през зимата и лятото той не може да действа постоянно.

За проблема с климатичната инсталация кметът се съгласи, че при много ниски зимни температури климатиците не работят нормално.

„От пускането на новата климатична инсталация през декември 2013 година системата непрекъснато дава дефекти. Няколко от клима-камерите непрекъснато излизат от строя, въпреки че са в гаранция.”

Спартански поясни, че преди година, когато встъпва в длъжност новият директор на ВИМ – Плевен Емилия Зорнишка са взети всички необходими мерки за трайно решаване на проблема.

По повод лошото състояние на платното, според хората, инициирали дискусията, Спартански беше категоричен, че това не отговаря на истината. Той цитира специалисти от Асоциацията на реставраторите в България, които са направили обстойно изследване, в което твърдят, че платното е физически здраво и няма констатирани активни плесени.

 

има 8 коментара
 1. Ботьов каза:

  Бранир Мирчев секретар на Общината от ГЕРБ е ръководител на всички тези глупости, направени по европейски проект. Климатиците са на Тони Полюса, общинар, кандидат на БСП за кмет в миналите избори… Тия нещица не ги ли знаете или нарочно ги пропускате, писачи нийедни

 2. хахах каза:

  Смяяяяяяях.. Иванчо Иванов дето всички го знаем що за стока е тръгнал да оправя Плевен. Терминал 1 ни зове именно заради такива патрЕоти!

 3. излагация каза:

  Кой дърпа конците на въпросната „местна инициативна група за упражняване на граждански контрол върху държавните и местни власти в Област Плевен” която се изложи така нелепо с това видео за Панорамата? И защо в нея присъстват съмнителни елементи на които цял плевен знае биографията.

 4. Николай Николов каза:

  Уважаеми журналисти,
  В социалните мрежи е публикувана цялата дискусия на живо и това което сте изложили тук, не кореспондира с фактическата истина. 🙂 продължавайте в същия дух !

  • Арбитър каза:

   Е то и онзи клип, изфабрикуван първоначално от групата с претенциозно и дълго име не отговаря на фактическата истина, дори в него се тиражират и чисти лъжи, но тогава чувството ви за справедливост някак липсваше или е било в отпуска…

   • Николай Николов каза:

    Явно не сте изгледал клипа и цялата дискусия по него… кмета не отрече за проблемите които са изтъкнати в клипа, тоест опита се да отрече, но в крайна сметка се съгласи, а на въпроса – кога ще се вземат необходимите мерки „адекватен отговор нямаше“. Също така кмета посочи 11 лица които са подписали документ с „явно“ невярно съдържание.. като единият от тези 11 човека е дал становище 2 години по-късно, че проекта не е изпълнен правилно, въпреки, че е подписал правилното изпълнение преди 2 години.. но тези факти тук.. при медията на АБВ.. явно не са важни! .. както и да е .. истината скоро ще излезе на яве в единствената свободна медия на народа – „Фейстбук“ с още повече доказателства…

  • Глашатай каза:

   Брех, че то и другите медии хортуват същото -http://zetramedia.com/?p=75141
   Излиза, че фактическата истина се отразява навсякъде еднакво!!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация