film izle

Честит празник, Плевен!

Сподели

Днес Плевен отбелязва своя празник. Той се чества от 2001 г. съгласно Решение 287 на Общинския съвет от 15 март с. г. С него се възстановява Пролетният плевенски панаир, който се провежда през третата седмица на май.

Празничната програма днес ще започне в 10 часа с тържествено заседание на Общински съвет – Плевен. В Актовата зала на Общината  със  звания „Почетен гражданин на Община Плевен“ ще бъдат удостоени проф. Славчо Томов – ректор на Медицински университет – Плевен и посмъртно – Иван Миндиликов, кмет на Плевен от 1924 до 1931 г.

Празничният ритуал на площад „Възраждане” започва в 11 часа . В 11,30 часа ще се проведе ритуалът по учредяване на Първия гвардейски ученически духов оркестър към СУ „Иван Вазов” – Плевен.

В 11,45 ч. започва спектакълът-церемония „Искри” на Националната гвардейска част.

В 13,00 часа ще бъде открит паметника на ЕмилДимитров до Големия фонтан. Паметникът е дело на плевенския скулптор Константин Симеонов – Костика.

В 17,00 часа в Арт център Плевен ще бъде открит традиционният пролетен салон на плевенските художници.

От 20.30 часа е началото на празничния концерт на площад „Възраждане“ с група „Хоризонт“ и рок група „Легендите“, който ще завърши със заря.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация