film izle

Танци, слънце и добро настроение на празника на с. Победа

Традиционният празник на село Победа, община Долна Митрополия, беше отбелязан с много песни, танци, слънце и добро настроение. За петнадесета година поред кметството и НЧ ”Зора – 1990 г.” организираха съвместно празничен концерт, в последната събота на месец май, на лятната естрада на площад Победа. Тази година празникът се провежда под мотото ТРАДИЦИЯ, ПРИЗНАТЕЛНОСТ И НАДЕЖДА!

В този дух, водещи на събитието бяха млади възпитанички на Читалището, пременени в пъстри фолклорни носии. Едно гордо младо поколение, възпитано в изучаване на миналото, в съграждане на настоящето и устрем към успех в бъдещето.

Жители и гости на най-младото село в Плевенска област, се наслаждаваха на танците и песните на гостуващите самодейци от НЧ ”Ракитин – 1969 г.” гр. Плевен и НЧ ”Отец Паисий – 1910г.” с. Ореховица. Те стоплиха сърцата на всички присъстващи с прекрасните си изпълнения, оставяйки незабравими спомени. Тържеството приключи с хора, на които се хванаха малки и големи, развълнувани от общото веселие.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация