film izle

Деца от центрове за настаняване от семеен тип ще участват във Фестивала на радостта

Деца от центрове за настаняване от семеен тип в Плевен и Велико Търново ще участват в 22-рия Фестивал на радостта, организиран от Обществен фонд „Детство“, със съдействието на спонсори и доброволци. От 5 до 12 юни в Националния детски комплекс в с. Ястребино ще се съберат 135 деца на възраст от 4 до 12 години и техни учители и възпитатели. Тази година основната тема на фестивала е „Природата – наш общ дом.“

Децата ще се изявят на фестивалната сцена, ще гледат спектакъл на Държавния куклен театър в Търговище, ще участват в състезания „Бързи, смели, сръчни”, ще творят в клубовете по приложно изкуство, музика, фотография, театър, ще разучават народни танци, ще се забавляват в дискотеката, ще играят на воля. На финала на празника ще бъде открита изложба с детски творби „Природата – наш дом”, последвана от гала концерт. За ръководителите организаторите са предвидили сесия по арт терапия.

Целта на фестивала е да акцентира върху ролята на изкуството за личностното развитие на децата от социални институции, за реализиране на творческия им потенциал; за преодоляване на проблеми в общуването им с деца и възрастни. Децата изживяват радост, зареждат се с положителни емоции, повишава се самочувствието им.

Девизът на Обществен фонд „Детство“ е “Доброто ражда добро”.  Сдружението е удостоено е с благодарствена грамота на Националното сдружение на общините в България за всеотдайна грижа за децата с трудна съдба от всички български общини.

До сега в проектите и програмите на Сдружението са включени близо четиристотин хиляди деца.

Информацията е на Иванка Василева, почетен председател, и Мария Врачева, председател на Обществен фонд „Детство”

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация