film izle

Представители на Общинския съвет с почетни грамоти за принос в образованието

Педагогическият съвет на Начално училище „Патриарх Евтимий“ – Плевен удостои с почетни грамоти за принос в оптимизиране на училищната среда и развитие на образованието председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и Диана Данова – общински съветник и председател на ПК по „Образователна политика и читалищна дейност“. Отличията бяха връчени от директора на училището Рени Кръстева по време на тържественото закриване на учебната година в училището, което беше съчетано и с празник за Деня на детето.

„Ние възпитаваме нашите деца да бъдат благодарни, позитивни и усмихнати. Не можем да не бъдем благодарни на хората, които ни подкрепиха в нашите усилия за по-добра училищна среда. Един директор може да има страхотна концепция за развитие на училището, но ако няма кой да му повярва и да го подкрепи – нещата няма как да се случат“, заяви при връчването на отличията на представителите на Общинския съвет Рени Кръстева.

След края на празненството Мартин Митев и Диана Данова се запознаха отблизо и с обновената училищна база. С цел спазване на държавната политика за целодневно обучение, през втората половина на 2016 г. с държавни средства в НУ „Патриарх Евтимий“ беше изграден нов физкултурен салон и нови класни стаи. За да стане възможно това през септември 2016 г., Общинският съвет на Плевен прие решение, с което предостави на училището безвъзмездно за управление помещения от закрития Междуучилищен център за трудово-политехническо обучение в града. Помещенията бяха предоставени до приключване на ремонтните дейности по сградата на началното учебно заведение.

Учебната 2017/2018 г. в НУ „Патриарх Евтимий“ – Плевен завършват общо 351 деца, като общият брой на отличниците е близък до 100 %. Завършващите четвъртокласници са показали отлични резултати и на националното външно оценяване. На празника за завършване на учебната година талантливи възпитаници на училището поздравиха присъстващите с песни и танци.

За презентацията е нужен JavaScript.

има 2 коментара
  1. Иванова каза:

    Че тя директорката Кръстева не е ли пенсионер! Ми 3 зам.директори има…все някой ще я замести!

  2. Петрова каза:

    Четка баданарка с дълъг конски косъм са тия наградки…

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация