Най-поставяната френска пиеса според рекордите на „Гинес“ с премиера днес в Плевен

Затегнете коланите за „Боинг Боинг“ от Марк Камолети

Най-поставяната френска пиеса според рекордите на „Гинес“ – „Боинг Боинг“ от Марк Камолети, ще бъде представена премиерно днес на плевенска сцена. Постановката е на плевенския ДКТ „Иван Радоев“ с режисьор Васил Василев. Василев, който е и директор на плевенския театър подчерта, че ексклузивните права за текста за закупени до 2021 г. През следващите три години се надява да бъдат изиграни минимум 100 представления – колкото са заложените в договора.
Музиката е авторска от композитора Милен Апостолов, сценографията и анимацията са на Николай Димитров, костюмографията – на Константин Вълков. В ролите ще видим: Петко Венелинов, Димитър Баненкин, Бориса Сарафова, Елица Анева, Камелия Хатиб, Нина Илиева-Петкова, Сергей Константинов.

Сюжетът:

Няма по-щастлив мъж от Бернар: апартамент в Париж и три великолепни стюардеси, с които е сгоден, благодарение на чудесния разчет на техните работни графици. Но перфектният живот за Бернар става проблематичен, когато неговият вуйчо Робер идва.  Същевременно с тази среща се задава и един нов, по-бърз реактивен самолет „Боинг Боинг“, който е на път да разгроми блестящите му прецизни предварителни планове! Не след дълго и трите стюардеси са в града едновременно, а обърканият Робер започва да забравя коя лъжа на кого е казал – катастрофата наближава…

Темата е многоженството, смехът е гарантиран, а комичните ситуации следват една през друга, обещават създателите на представлението.

Марк Камолети (1923-2003) е автор на повече от 40 пиеси и е награден с едно от най-високите отличия във Франция, „Кавалер на легиона на честта“. „Боинг Боинг“ е първият му голям международен успех. Дебютната постановка в Лондон се играе 7 години и има зашеметяващите 2000 представления. Този феноменален факт включва „Боинг Боинг“ в книгата на рекордите на Гинес, като най-играната френска пиеса. Работата на Марк Камолети като драматург продължава да вълнува почитатели на театъра и текстовете му са преведени в около 55 страни.

На снимката: Режисьорът Васил Василев, актьорите Петко Венелинов и Димитър Баненкин, композиторът Милен Апостолов и сценографът Николай Димитров

%d bloggers like this: