film izle
12 юни 2018, 13:56 1 коментар

Служителка и двама пациенти на клиника в Ловеч отиват на съд за наркотици

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима за държане на наркотични вещества

Обвинението срещу Д. М., Т. П. и Л. П. е за това, че на 11.10.2017 г., без надлежно разрешение по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите,  в гр. Ловеч Д. М. разпространила и на второкласен път II-35 на входа на гр. Плевен, Т.П. и Л.М. държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 5613 милиграма метадон алкалоид сол на стойност 70,72 лева. Престъпление по чл. 354а, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Д.М. работила в клиника в гр. Ловеч, като част от трудовите й функции били да раздава срещу подпис високорискови наркотични вещества на пациенти на лечебното заведение (терапевтична доза). Т. П. и Л. П. били включени в метадоновата програма. По време на посещенията си в клиниката двамата изградили отношения на доверие с работещата там жена. На 11.10.2017 г. обвиняемата предоставила на двамата полагащите им се дневни дози метадон, но освен тях им дала и още 5613 милиграма метадон алкалоид сол, които двамата и имали намерение да продават на зависими от наркотици лица в гр. Плевен. След това двамата си тръгнали. По пътя за гр. Плевен те били спрени за проверка от  служител на Второ РУП – Плевен, при която се установило наличието на наркотик.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

има 1 коментар
  1. Доктор Ливайнович каза:

    „Метадон алкалоид сол“! СОЛ…! Хахаха! Ако така е подадена информациятае жалко за пресаташето на полицията! СОЛУ – от СОЛУЦИО – в медицината се използва в смисъл на разтвор. „МЕТАДОН АЛКАЛОИД солу. 10 мг“ е цялото име на препарата

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация