film izle

Напушен, дрогиран и без книжка зад волана засякоха плевенските полицаи за ден

Сподели

Напушен, дрогиран и без книжка засякоха плевенските полицаи за ден.

На 13 юни 2018 година в 09:45 часа в град Левски по улица „Александър Стамболийски“ е спрян лек автомобил „БМВ“. При проверка на водача с техническо средство „drаger drug check 5000“ уредът е отчел наличие на канабис. Нарушителят е 38-годишен от село Малчика. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Издаден му е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343, ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Левски. По случая продължава работа разследващ полицай.

Същия ден около 11:00 часа в град Левски по улица „Елин Пелин“ служители на РУ- Левски са извършили проверка на документите на 46-годишен местен жител, като водач на лек автомобил „Ауди А4“. Установило се е, че той шофира без свидетелство за правоспособност и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние – управление на МПС без СУМПС. Наказателното му постановление е влязло в законна сила на 2 март 2018 година. Образуваното бързо производство е за престъпление по чл. 343 „в“, ал.2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Левски. По случая продължава работа разследващ полицай.

В 16:30 часа в град Кнежа по улица „Димитър Бутански“ 31-годишен местен жител е управлявал лек автомобил „Мицубиши каризма“ с поставени  временни регистрационни табели с изтекъл срок на валидност на 09.03.2018 година. Полицейската проверка е установила, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред. Уведомен е прокурор при РП- Кнежа. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Работа продължава  разследващ полицай.

В село Ясен на улица „Дамян Пачев“ при проверка с техническо средство е установено, че 44-годишен от Плевен е зад волана на „БМВ 520“ след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. За констатираното е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Впоследствие 44-годишният е предал с протокол за доброволно предаване пакетче от фолио с размери 4 х1,5 см. съдържащо бяло прахообразно вещество – хероин и хартиено пакетче с размери 2,5х3,5 см., съдържащо жълто – кафяво вещество – пико. Назначена е физико – химична експертиза. 44-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен.. Продължава работа разследващ полицай.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация