film izle

Шофьор, блъснал пешеходка на гарата в Плевен, отива на съд

Водачът на „ВАЗ 2101“ късно видял 75-годишната жена, която не знаела, че трябва да натисне бутона на светофара, преди да премине по пешеходната пътека

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и блъснал пешеходка.

Обвинението  срещу Г. П. е за това, че на 04.11.2017 г. в гр. Плевен, на пешеходна пътека пред ЖП гара – Плевен, при управление на лек автомобил „ВАЗ 2101“, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост  причинил средни телесни повреди на жена на 75 години. Престъпление по чл. 343, вр. чл. 342 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години и „лишаване от право да управлява МПС“.

Обвиняемият  се придвижвал по ул. “Иван Миндиликов“ и приближавал сградата на ЖП гара – Плевен. Непосредствено срещу входа на ж.п. гарата имало пешеходна пътека тип „зебра” и светофарна уредба. Преминаването на пешеходците било регулирано с двусекционна светофарна система. За управлението на светофарната уредба имало бутон, който пешеходците следва да натиснат, за да им бъде разрешено преминаването. По същото време, когато обвиняемият с автомобила си приближавал към пешеходна пътека, там се намирала пешеходката. 75-годишната жена не знаела, че преди да премине по пешеходната пътека, трябва да натисне бутона за светофарната уредба и предприела преминаване през пътя по пешеходната пътека. Обвиняемият виждал, че за него преминаването е разрешено, като късно възприел намиращата се на пътното платно пешеходната. Натиснал спирачката на автомобила, но не успял да спре своевременно. В резултат на удара пострадалата получила телесни увреждания.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация