film izle

Условна присъда след споразумение за мъж от Кнежа, спипан с контрабандни цигари

Невнесеният акциз в републиканския бюджет за намерените 922 кутии с цигари е в размер на 3 738.71 лева

Мъж, държал акцизни стоки без бандерол е осъден след одобрено от съда споразумение, постигнато с  Районна прокуратура – Кнежа.

С. С. се призна за виновен за това, че на 04.05.2018г.,  гр. Кнежа,  в стайно помещение към гараж държал акцизни стоки без акцизен бандерол – 10 стека, съдържащи 100 кутии с цигари от марката „Джи Ти Силвър“; 33 броя стека, съдържащи 330 броя кутии с цигари от марка „Карелия“, 49 броя стека, съдържащи 490 броя кутии с цигари от марката „Реджина блу“ и два броя кутии с цигари от марката „Реджина блу“, всичко общо 922 бр. кутии с цигари на обща стойност 6 915  лева, като такъв бандерол се изисква по Закона за тютюна и тютюневите и свързаните с тях изделия и Закона за акцизите и данъчните складове. Невнесеният акциз в републиканския бюджет е в размер на 3 738.71 лева, като случая не е маловажен. Престъпление по чл. 234 НК.

За това деяние ме у наложено наказание десет месеца лишаване от свобода, като на основание чл.66 от НК изпълнението е отложено за срок от три години. Предметът на престъплението се отнема в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация