film izle

Дъждът не успя да изгаси усмивките от „Шарено петле“, огненото шоу се отлага за 18 юли

Първото издание на фестивала за куклено изкуство е в историята, започва да се работи по второто

Фестивалът за куклено изкуство „Шарено петле“, който се проведе в Плевен, вече е история. Но ще останат усмивките, които предизвикаха атракциите и представленията в седмицата на неговото провеждане. И очакването до нови срещи с кукленото изкуство догодина.

Снощи, след впечатляващото представление за възрастни „Свят/о“ на Столичен куклен театър, огнено шоу трябваше да постави грандиозен финал на фестивала. За съжаление проливният дъжд попречи това да се случи, но огненото шоу все пак ще се състои – на 18 юли от 21 часа.

За радост, малко по-рано слънцето се усмихна заедно с десетките деца, които се събраха под пъстрите чадъри на театъра и се забавляваха с номерата на артистите Пенчо и Елена Гуджерови.

За презентацията е нужен JavaScript.

Човекът в абсурдната клопка на технологичния прогрес, който прави живота му на земята и рай, и ад, в зависимост от обстоятелствата. Човекът в мрежата на собствените си комплекси и страхове. Това са част от темите, размислящи зрителите на „Свят/о“. Куклен, танцов театър и мултимедия е съчетал известният холандски режисьор Дуда Пайва, за да разгледа човешкото тяло в емоционално наситена ситуация, с всички негови ограничения и абсурди. Негови са и хореография и постановката. Сценографията е на Яка Иванч (Словения), а куклите на Дуда Пайва Ателие и Джим Бърнард (Великобритания). Актьорите от Столичен куклен театър – Цветослава Симеонова, Ивет Лазарова, Мариета Петрова, Димитър Тодоров и Иван Райков, заслужиха аплодисментите на публиката.

През фестивалната седмица имаше представления с кукли за всички възрасти – от бебета, до техните баби и дядовци. Публиката, която пълнеше салоните доказа, че кукленото изкуство винаги е имало своите почитатели в Плевен. А традицията за фестивал, който преди години е бил със статут на международен, си заслужава да бъде продължена. От днес в ДКТ „Иван Радоев“ започват да работят за второто издание на фестивала през 2019 г.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация