film izle

Изпратихме участниците в 24-ия Национален поход „По стъпките на Апостола”

Повече от 200 души ще се включат в тазгодишната инициатива

По традиция, участниците в Националния поход „По стъпките на Апостола” се събраха снощи пред паметника на Васил Левски в Плевен, където си пожелаха на добър час в следващите дни. Последни наставления те получиха от организаторите – д-р Галина Цветкова, председател на Общински комитет „Васил Левски” и Васил Копчев, почетен председател и един от основателите на похода. Поздрав към участниците отправи и зам.-кметът Стефан Милев.

Повече от 200 души ще се включат тази година в патриотичната инициатива. Днес тръгва първата група, а участниците от различните лъчове ще се съберат в Карлово на 18 юли – рождения ден на Апостола.

Най-възрастните участници – на 72 години, са един от основателите на похода и почетен председател на Общински комитет „Васил Левски” Васил Копчев и карловецът Васил Чардаклиев, родственик на Левски. Най-малък от участниците е Йордан Хаджиев, който през август ще навърши 3 годинки, но се включва в похода за втори път. Сестричката му пък предстои да направи 10 години, като за нея това ще е шести поход.

За презентацията е нужен JavaScript.

Около 120 са походниците от Плевен, сред учениците най-многобройни са представителите на Математическа гимназия „Гео Милев”. Има групи и от градовете София, Карлово, Видин, Никопол и др. Участниците са разпределени в 7 лъча, единият от тях се казва „Сила” и включените там ще имат екстремни преходи по 7-8 часа дневно. Традиционен е и лъчът на т. нар. „ветерани” – включилите се в него имат поне по 3 прехода и са представители на три поколения от семейство, доказващи приемствеността в инициативата.

Д-р Цветкова показа фланелката, изработена за най-малкия бъдещ участник в похода – нейната внучка, която се е родила само преди два дни.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация