film izle

Фотооко: „Свидетели на Йехова“ агитират в центъра на Плевен

Снимки на импровизиран рафт с изложени книги и брошури на сектата „Свидетели на Йехова“ ни изпрати наш читател. Те са направени днес пред Театъра, в центъра на Плевен, като това не е единственото място, където застават, за да раздават брошури и да привличат последователи, твърди плевенчанинът. „Дали местната управа е разрешила на сектата „Свидетели на Йехова“ да развива религиозна дейност и агитация в централната част на Плевен?“ – пита човекът. „По ирония на съдбата, точно в момента, когато на много места в страната се провеждат кръводарителски акции за спасяване на човешки животи, тук, пред очите ни, се пропагандират някакви чужди религии, като най-фрапиращото е забраната за кръвопреливане по всякакъв повод. И всичкото това зад невинното обещание за „ключ към семейното щастие…“

Нерегламентирано присъствие на религиозни секти, извършващи активна пропаганда на чужди за плевенчани религии, се забелязва отдавна в града ни. „Свидетели на Йехова“ е една от най-опасните секти в България, според православната църква.

има 1 коментар
  1. Главата на Иван К. каза:

    По какво познахте че са свидетелите? Имат ли маркер някакйв или ушна марка „Свидетел на някой си“? А защо да не са светците на последните дни? Или някаква друга секта? Католици например? Ам?

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация