film izle

„Радио Плевен” няма да бъде закрито или продадено

Сподели
Етикети

Няма нищо вярно в слуховете и коментарите за закриването на Общинския радиоцентър Плевен. Никой не говори и за продажба или прехвърляне на честотата на „Радио Плевен”. Това обяви на пресконференция в клуба на БТА председателят на Общинския съвет Мартин Митев по повод решението на съветниците, взето на сесията на 30 август, да одобрят сътрудничеството между Общинския медиен център и групата „Фреш медия – България”. Митев уточни, че става въпрос за един договор за съвместна дейност между плевенския медиен център и „Фреш медия” в частта „радио”. Договорът е двегодишен, като общината си запазва собствеността върху лицензията и честотата от 107,6 мегахерца.

Община Плевен сключва споразумение за сътрудничество с „Фреш медия България“ АД

Запазва се програмата от местен характер в рамките от 4 часа дневно от понеделник до петък, както е до момента. Партньорът „Фреш медия” поема всички такси, които се заплащат за авторски и сродни права, които възлизат на между 8 и 10 хиляди лева годишно. От групата поемат ангажимента да бъде сменен и предавателят с много по-модерен и нов, което веднага ще вдигне и качеството на радиосигнала. Партньорът поема и изработването на всички рекламни форми и продукция в техните студия. Приходите от реклама, съгласно споразумението, след приспадане на разходите за съответните клипове ще се разделят в съотношение 50 на 50 между общината и партньора. Общината и всички общински фирми ще имат възможност да ползват безплатна реклама в радиото в рамките на 50 хиляди лева годишно.

Мартин Митев припомни, че общината плаща за издръжката на Медийния център близо 160 хиляди лева субсидия на година, срещу приходи от порядъка на 7-8 хиляди лева.

„Само от това може да ти светне лампата, че трябва да се търси вариант за свеж ресурс, за друг начин на финансиране на дейността, за да олекне малко бюджета на общината. Смятаме, че това е едно добро предложение, което времето ще покаже.”

Според председателя на местния парламент няма никаква драма ако договорът се окаже неработещ, всяка от страните да прекрати споразумението едностранно след първоначалния двугодишен период.

има 2 коментара
  1. Пенчева каза:

    Няма драма и ако не се харчат пари за общински вестник и се погледнат заплатите в тази радиоточка…

    • Пенчев каза:

      Трябва да се погледнат заплатките на тия „момичета и момчета“. Вземат пари за нищо! Ама за нищо!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация