film izle

В Община Левски вземат мерки във връзка с опасността от африканска чума

Във връзка с опасността от „африканска чума“ по свинете и провеждането на разяснителна кампания за недопускане на разпространението й в Община Левски се проведе заседание на Общинската епизоотична комисия с председател зам.-кмета на Община Левски Кольо Домеников.
С оглед по-добра координация и взаимодействие на институциите в заседанието участва кметът на общината Любка Александрова.
Д-р Димитър Владимиров – официалният ветеринарен лекар на община Левски, информира за произхода на заболяването, актуалната епизоотична обстановка, начините за заразяване и мерки за недопускане. Членовете на епизоотичната комисия, сред които са и кметове на кметства в общината – Градище, Изгрев, Трънчовица, Аспарухово, споделиха тревогата на хората в селата. Коментирани бяха възможните източници на зараза, сред които и кланици, отговорностите на институциите и начините за превенция.
Ще бъде разпространена брошура с конкретни мерки и съвети към стопаните, реши комисията, за да се предотврати заразяването и се намали рискът от загуби на стопаните.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация