film izle

Денят на Европейското сътрудничество ще бъде отбелязан в Плевен

На 20 септември 2018 в зала ”Плевен” на Областната администрация, от 11.00 часа ще бъде отбелязан Денят на Европейското сътрудничество.

Всяка година, на 21 септември и в дните около тази дата, програмите за Европейско Териториално Сътрудничество в цяла Европа празнуват този ден под мотото „Споделяйки границите, се сближаваме“.

Всяка общност в Европа празнува постиженията на териториалното сътрудничество в нейния регион чрез различни вдъхновяващи дейности, показвайки колко много е било постигнато досега: забележителни проекти, които създават ценни връзки между територии и хора, като помагат да се гарантира, че границите не са бариери, сближават европейците, помагат за решаването на общи проблеми и насърчават стратегическата работа за постигане на общите цели.

В рамките на Европейската година на културното наследство 2018 г. Съвместният секретариат на Програмата Interreg V-A Румъния-България Ви кани на 20 септември 2018 г. в Плевен, България на събитие за отпразнуване Деня на Европейското сътрудничество 2018, което има за цел да покаже на света как трансграничният регион между Румъния и България запазва своето наследство и как става по-красив, привлекателен и по-безопасен с помощта на европейските фондове.

Участниците в събитието ще имат възможност да се запознаят с общото наследство на трансграничния регион като посетят невероятна изложба на модели на културни и исторически обекти от трансграничната зона, които бяха реализирани в рамките на проекта RoBg 6 “Дунав, река с богата история”. Повече подробности за проекта можете да намерите на www.interregrobg.eu,

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация