film izle
16 септември 2018, 10:01 няма коментари

Благотворителен пикник с народни танци и носии днес на Бригадирската поляна

Благотворителен пикник с народни танци и носии ще се проведе днес, 16.09.2018 г., на Бригадирската поляна в парк „Кайлъка“. Празникът на доброто и българщината под наслов „Българи помагат на българи“ е организиран от платформата „Приятели, помагайте“ с основател Лео Кадели и ще започне от 11:00 часа.

Приятели, така както българското хоро ни обединява, нека всички, хванати за ръце, да се веселим и всички заедно да се обединим около Доброто, призовават организаторите. „И така, докато се веселим, да помогнем на много хора в беда. Нека погледнем в скрина на баба и извадим позабравените традиционни български носии и така пременени да си припомним българските традиции. Нека дадем пример на децата ни за българщина и добро! Поканата е към всички хора с добри сърца, без значение от пол, възраст, народност, религия.“

За доброто настроение ще има подсигурени традиционна българска храна, музика и кратка програма. На поляната има и барбекю, което може да се ползва от присъстващите, като организаторите препоръчват те да си носят одеяла за пикник и чадъри за сянка. С присъствието си всеки ще покаже обичта си към българските хора и подкрепата си за каузата „Приятели, помагайте“, убедени са организаторите. Ще има и кутии за дарение и благотворителен базар за тези, които искат да помогнат на хора в нужда.

Заповядайте да танцуваме заедно и поканете приятели, призовават организаторите. Гостите могат да се настаняват преди да започне събитието и да си тръгнат, когато пожелаят.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация