film izle
24 септември 2018, 10:09 няма коментари

Румен Петков: България се върна на върха в Европа като организатор на състезания по мотоциклетизъм

Председателят на Организационния комитет на Гран при България Румен Петков откри официално вчера финалния кръг на европейския шампионат по СуперМото и шестия кръг на Републиканския пистов шампионат на летищен комплекс „Долна Миторполия“ до Плевен. „Щастлив съм от факта, че сме домакин на финалния кръг от Европейския шампионат по СуперМото, в който участват 100 състезатели от девет европейски държави. С това състезание България получи възможно най-високата оценка за подготовката на мотополигоните си. Разбира се това е и персонална оценка за високото качество на трасето в Долна Митрополия“, посочи той.

„Тук имаше повече от 5000 зрители, припомням също, че на състезанието в Севлиево преди по-малко от месец публиката беше над 30 000 души. Това показва, че мотоциклетният спорт е натрупал огромна популярност в страната ни. Годината бе много силна и същевременно тежка за българския мотоциклетизъм, но сме сигурни, че именно това е годината, която върна България на световния и европейски връх в мотоциклетизма като цяло, като страна организатор и като държава, която е изградила едни от най-добрите  съоръжения за този спорт в света“, допълни Петков.

След надпреварата Петков  поздрави новия ни европейски шампион по СуперМото в клас S3 Майкъл Иванов и му пожела за в бъдеще още много успехи.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация