film izle
26 септември 2018, 14:43 няма коментари

Наказание „пробация“ за 54-годишен шофьор, предложил подкуп на полицаи

Състав на Плевенския окръжен съд днес разгледа наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен, против М. Е. Д., обвинен в това, че:

на 08.09.2018 г. в гр. Плевен предложил подкуп – 30 лева, на двама младши автоконтрольори в сектор „ПП” при ОД на МВР – Плевен, за да не извършат действия по служба за извършените от М. Е. Д. нарушения – управлява МПС като не представя СУМПС и КТ към него, без поставен обезопасителен колан, превозва дете на тригодишна възраст на задна седалка без обезопасителна система, превозва пътник на предна седалка без поставен обезопасителен колан и управлява технически неизправно МПС – липсва част от шумозаглушителното устройство – престъпление по чл. 304а вр. 304, ал. 1 от НК.

54-годишен шофьор без колан предложил 30 лв. на полицаи, за да не му пишат акт

Делото е протекло по реда на бързото производство и след изясняването му от фактическа и правна страна е изготвена и обявена присъда и мотивите към нея.

С присъдата си Плевенски окръжен съд осъжда подсъдимия М. Е. Д. на пробация със следните пробационни мерки: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и шест месеца, с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице – два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година и шест месеца. Съдът не налага кумулативно предвиденото наказание глоба.

Присъдата може да се обжалва и протестира през Апелативния съд във Велико Търново в петнадесетдневен срок, считано от днес.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация